dr. Miško Horvatek, D.D.

dekan

Rođen je 1942. u Hrvatskom zagorju. Obratio se Gospodinu Isusu Kristu u 21. godini za vrijeme obvezatnog služenja vojske. Od 1998. god. obnaša pastoralnu službu u Baptističkoj crkvi Emanuel u Krapini. Na TBA služi kao dekan i predavač četiriju kolegija na katedri Praktične teologije: Evangelizacija, Primjenjena ekleziologija - Pastoralne poslanice, Biblijska etika i Pastorologija.

prof. Kris Brackett, Th.M.

prodekan

Kristian Brackett je rođen u saveznoj državi Georgia (SAD), gdje je odrastao u baptističkoj crkvi. U ranoj dobi mu se Bog smilovao na dječjem biblijskom klubu gdje je shvatio da je Isus rješenje za njegove grijehe. Magisterij iz pastoralnog rada i teologije je završio na The Master’s Seminary (California). Sada radi na doktoratu iz obrazovanja i savjetovanja na Southern Baptist Theological Seminary (Kentucky). U Hrvatskoj je već preko 15 godina, a trenutno služi kao starješina Baptističke crkve “Emanuel” u Krapini i kao prodekan na TBA. U obitelji je, prema njegovim riječima, “okružen ljepotom nadmašenom samo Kristovom ljepotom; blažen među ženama” — sa suprugom Ninom je oženjen 20 godina, te imaju 3 kćeri. Na TBA predaje Metodologiju biblijskog proučavanja, Egzegezu, i Homiletiku.

dr. Todd Dick, D.Min.

predavač

Dolazi iz Teksasa i odrastao je u kršćanskom domu. Studirao je u Los Angelesu na The Master’s Seminary i završio je magisterij (1998.) i doktorat (2010.).  Prije toga je (u Teksasu) završio studij kemije i matematike. Trenutno služi u Baptističkoj crkvi u Mačkovcu gdje služi kao učitelj, te posjećuje diplomante TBA i propovijeda u drugim crkvama (redovito u Čakovcu i Daruvaru). Oženjen je s Lynn s kojom ima troje djece: Seth (17), Abigail (15) i Hannah (14).

dr. Stephen Etches, D.D.

predavač

Dr. Etches je rodom iz Engleske. Obratio se tijekom studija na fakultetu. Trenutno služi u crkvi St. John’s Church u gradu Folkestone (UK) kao predavač. Obrazovao se na Trinity Collegeu u Dublinu, sveučilištu Reading University, London School of Theology, i Shepherds Theological Seminary u SADu. Na TBA predaje sljedeće kolegije: Sustavna teologija, Crkvena povijest, Pregled Biblije. Također je autor dviju knjiga koje je TBA izdala - Sustavna teologija (sada već u trećem izdanju) i Pregled povijesti crkve (rasprodano). Osim na TBA, dr. Etches predaje i na Balkanskon teološkom fakultetu u Nišu (Srbija).

mr. (kand.) Mario Kushner, Th.M.

predavač

Mario Kushner rođen je 1981. godine u Vukovaru, iz kojeg je kao 9-godišnjak otišao zbog rata. U tinejdžerskim godinama je postao neo-nacionalist. Obratio se sa 17 godina u Evangeličkoj crkvi. TBA je završio 2007. godine, a trenutno završava magisterij na EBTC (Berlin, Njemačka) i IBS (Kijev, Ukrajina). Član je Baptističke Crkve Emanuel.

mr. Gene Whiting, M.Div.

predavač

Rođen je u gradu Jackson (država Michigan, SAD). Obratio se Gospodinu Isusu na spasenje s 22 godine, taman pri početku prvog magisterija. Sa svojom obitelji u Zagreb je došao 1978. godine. U nedavnim je godinama propovijedao prvenstveno u BC Betanija u Čakovcu i KBC Belica. Služio je deset godina u odboru BC Betanija. Trenutno nema određenu službu u crkvi. Na TBA služi kao profesor, referent i registrar, a jedan je i od osnivača TBA. Sa svojom suprugom Judy ima dvije udate kćeri, a svaka od njih ima dvoje male djece. Na TBA predaje novozavjetni grčki, za koji završava i udžbenik. Prema potrebi predaje Povijest reformacije u Hrvatskoj i Sloveniji. Povremeno predaje i na znanstvenim skupovima o reformaciji, a pogotovo o plemićkoj obitelji Zrinski, o kojoj je 2009. objavio knjigu i naknadno pet znanstvenih radova.

mr. Stephen Coney, M.Div.

predavač

...

Damir Pintarić, mr.

predavač

Rođen u Čakovcu, a stalno nastanjen u susjednom Nedelišću. Obratio se 1990. godine i bio kršten u Baptističkoj crkvi u Mačkovcu 1992. godine. Pored pastoralne službe u Baptističkoj crkvi 'Betanija' i predavanja na Teološko biblijskoj akademiji, uređuje kršcanske radio emisije 'Sola Gratia'. Nakon Teološko biblijske akademije u Krapini, završio je postdiplomski studij na University of Wales u V.Britaniji. Oženjen je suprugom Damirom i imaju troje djece, Timoteja, Rebeku i Adama. Omiljeni stih i vodilja u službi dolazi iz Ezrine knjige 7:10.

Mark Vanderwerf, dr.

predavač

...